www.noordzuidkaart.be

Gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking in Vlaanderen en Brussel in 2010

Credits

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

De initiatiefnemers willen volgende organisaties bedanken wiens werk substantieel bijgedragen heeft tot de ontwikkeling van deze site.

Steden en gemeenten in Vlaanderen & Brussel

De gegevens op deze site werden verzameld met de medewerking van alle steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel.

De initiatiefnemers willen expliciet alle gemeentelijke medewerkers bedanken die de lastige taak op zich genomen hebben om alle informatie te verzamelen en in te vullen. Zonder hen was deze site nooit tot stand kunnen komen.

 

Backspace - DIY-map

Het kloppend hart van deze website is een interactieve kaart van Vlaanderen en Brussel. Deze werd voor dit project op maat gemaakt door John Emmerson van DIY map.

Backspace is een design consultancy bedrijf gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling en de promotie van design met maatschappelijk relevantie.

 

Joomla!

De basis van deze site is gebouwd met Joomla!

Joomla! is een bekroond content management systeem (CMS), wat je de mogelijkheid biedt websites en krachtige online applicaties te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla! tot een van de meest populaire webbouw paketten. Bovendien is Joomla! een open source pakket en is het voor iedereen vrij beschikbaar.

De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelingsteam en de gemeenschap met het project te weerspiegelen.

 

Delius

De implementatie van deze site werd mee mogelijk gemaakt door Delius.

Delius bouwt web-based oplossingen voor online communicatie en samenwerken en probeert hierbij op een bescheiden manier zijn ervaring toe te passen op sociaal relevante problemen. De 'goede doelen'-sector kan dus rekenen op een sterke betrokkenheid.

Delius ontwikkelde een framework dat ook op deze site gebruikt werd: one|content. Hiermee kunnen alle content-types op deze site (artikels, gemeenten, ...) makkelijk beheerd worden binnen Joomla!.

 

famfamfam.com - Silk icons

De icoontjes op deze site werden ontworpen door famfamfam.com.

famfamfam.com is de website van Mark James, een web developer uit Birmingham, UK. Voor deze site maakten we dankbaar gebruik van de Silk Icons die hij via zijn website gratis ter beschikking stelt.